duminică, 27 decembrie 2009

CAPITOLUL ZECE



Capitolul ZECE
2010:Un carnat impozabil:Big Boc



Romania are cel mai stufos sistem de impozitare din


U.E.Romanii suporta peste 100 de taxe si impozite.


Si asta nu ar fi totul!Din 2010 Guvernul BocIV,cel mai performant guvern dupa revolutie,mareste cu 20% taxele locale...










"Pactul pentru stabilitate si dezvoltare prevede ca statele membre cu deficit bugetar mai mare de 3% (trei la suta)sa constitue depozite nepurtatoare de dobanda care se transforma in amenzi nerambursabile in care in care nu se reuseste reducerea deficitului"


Sigur am citat dintr-un document semnat si asumat de Romania ,capitolul ZECE -IMPOZITARE deschis de Romania in 2001.Mai exact din transpunera acquis-ului comunitar in Romania.


"Criza financiara;Incapacitate reala sau presupusa a statului de a percepe un venit suficient din impozite incat sa-si poata finanta programul"


Citatul anterior este din Dictionarul de Politica Oxford pag 118-119


Daca toata lumea recunoaste ca avem o criza financiara in Romania ,ea a explodat odata cu introducerea faimosului IMPOZIT FORFETAR.


Ce efecte avut impozitul forfetar?


Catrastrofice pentru economia Romaniei.Si asta o spun toti expertii cu exceptia guvernului Boc( I, II SAU IV)si a presedintelui Traian Basescu...


De pilda patronatul sustinea cu dovezi,ca impozitul minum a adus de fapt pierderi la buget si a generat somaj!


Citez:Mediafax in 30 oct 2009


" Introducerea impozitului minim a adus pierderi de 100 de milioane de lei la bugetul de stat, prin generarea a 56.000 de şomeri, în urma închiderii a 26.000 de firme cu activitate, potrivit calculelor Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).Potrivit unei evaluări a Comisiei Naţionale de Prognoză pe care ne-a prezentat-o ministerul Finanţelor acum câteva zile, din cele 112.000 de firme care şi-au suspendat activitatea până în luna septembrie, 26.000 aveau activitate, iar restul nu mai erau active. Din cele 26.000 de firme, 56.000 de salariaţi şi-au pierdul locul de muncă", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Florea Pârvu, vicepreşedinte al CNIPMMR.






Potrivit calculelor realizate de acesta, s-a înregistrat o pierdere de 300 de milioane de lei în urma închiderii acestor firme din neîncasarea impozitelor la bugetul de stat.






"Ministerul Finanţelor ne-a anunţat că impozitul minim a adus la buget venituri de 200 de milioane de lei. Deci statul a pierdut de fapt 100 de milioane de lei prin introducerea acestui impozit. Impozitul este nefast pentru mediul economic şi credem că trebuie eliminat, şi, chiar dacă va fi înlocuit cu impozitul forfetar, nu se va îndrepta situaţia. Impozitul forfetar va crea şi mai mare evaziune fiscală", a precizat Pârvu."






sursa:http://www.mediafax.ro/economic/patronatul-acuza-ca-impozitul-minim-a-adus-pierderi-la-buget-si-a-generat-somaj-5067655


La fel spune si publicatia Capital,in 18 decembrie 2009:


Un studiu al Băncii Mondiale arată că România se confruntă cu cea mai mare rată a închiderilor de firme, din şase ţări analizate, confirmând astfel nemulţumirile patronatelor care susţin că impozitul forfetar a accentuat efectele crizei. România a înregistrat cea mai mare rată a firmelor închise în 2008 şi 2009, din cauza efectelor crizei economice, de 17,6%, din şase state din Europa de Est incluse într-un sondaj al Băncii Mondiale (BM), derulat în perioada iunie-iulie 2009. Registrul Comerţului a anunţat zilele trecute că 127.000 de firme şi-au suspendat activitatea în primele 11 luni din 2009, faţă de circa 10.000 anul trecut. Iar asociaţiile patronale se plâng că impozitul forfetar a avut o contribuţie majoră la acest fenomen."


sursa:http://www.capital.ro/articol/romania-campioana-la-inchideri-de-firme-129534.html


IN ESENTA SE VEDE LIMPEDE,GUVERNARILE BOC I-III AU GENERAT SUBDEZVOLTARE...


Multumim autorilor citati


























Va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu